28 januari 2015 Gamechangers I

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom er veel leerkrachten succesvolle ondernemers zijn geworden, maar bijna nooit in het onderwijs actief zijn? Wat de educatieve uitgeverijen verdienen? Gelooft u dat er meer dan 100 miljoen euro dat bedoeld is voor lesmateriaal verdwijnt in financiële constructies? Begrijpt u waarom scholen de Big Brother Award hebben gekregen? Waarom veranderingen in lesmateriaal zo lastig zijn te realiseren? Waarom goede ideeën zo vaak stranden met de opmerking: maar daar hebben we geen geld voor? Vraagt u zich af wie de succesvolle onderwijsvernieuwers zijn van morgen?

Bent u bestuurder, directeur of ondernemende leerkracht, kom dan op 28 januari naar Rotterdam. U krijgt een paar verrassende antwoorden en u maakt kennis met een aantal mensen en startups die vandaag al bestaan en volgens ons het onderwijs van morgen bepalen. Wie bedenkt het leesplankje voor de toekomst?

Leesplank presenteert in samenwerking met het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) Professor dr. ir. Jan Rotmans, die een fascinerende kijk heeft op de kanteling van het onderwijs. Professor dr. ir. Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid en o.a. bekend als auteur van het boek ‘Verandering van Tijdperk’.

Waar Google heeft aangekondigd na te denken over een toepassing die internet geschikt maakt voor kinderen, heeft Diane Janknegt van WizeNoze BV. dat al voor u beschikbaar.

Jack Aerts van Work>flows laat zien hoe de toekomst van administratie en informatie eruit ziet. Vanesa en Tayari Alberga, bekend onder de naam Juf Jannie vertellen hun verhaal als ondernemer in het onderwijs. Allemaal in korte en scherpe presentaties van een kwartier. En u kijkt naar een uitdagende film van het IFFR.

Om 13.00 beginnen we met een film, om 15.00 start het inhoudelijke programma. Rond 17.00 sluiten we dat af met een borrel. De Education Talks zijn een initiatief van Leesplank, opgericht door Bernadette de Munk en Ronald te Loo. Met hun ervaring in het onderwijsveld willen ze een platform creëren waar nieuwe initiatieven volop kansen krijgen. Waar het nieuwe leesplankje kan ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *