Maandelijks archief: mei 2015

Nu in de bioscoop: The Dark horse

De publiekswinnaar van het IFFR 2015 draait nu in de bioscopen. Met alle vernieuwingen door middel van techniek zou je haast vergeten dat onderwijs mensenwerk is. De film ‘The Dark Horse’ herinnert daar aan. En hoe!

The Dark Horse vertelt het waargebeurde en indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini, een in 2011 overleden Nieuw-Zeelander met een bipolaire stoornis.

In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk is de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeert hij met schaken hun leven weer op de rails te krijgen. Daarbij trotseert hij de moeilijkheden van zijn eigen aandoening en soms van criminelen.

The Dark Horse is grappig en rauw, maar vooral aangrijpend en ontroerend.

★★★★ De Volkskrant
“Een sterk en hartverwarmend verhaal”

Ouders hebben de sleutel tot doorbraken

De collectieve kracht van ouders heeft een ongekende werking. Denk aan ouders die de instroom organiseerden rond een ‘zwarte’ school met als resultaat een gemengde school. Of de ouders die het predikaat zwakke school niet dulden en een eigen werving campagne opzetten om de school overeind te houden. Een zelfde collectieve beweging van ouders zien we nu rond de ontwikkelingen van passend onderwijs. De succesformule bestaat uit de volgende elementen ; ontevreden ouders, knellend systeem en gezamenlijk belang. Deze drie factoren zijn de sleutel tot een doorbraak.