Over ons

Leesplank ontwikkelt nieuwe businessmodellen voor het onderwijs, waar de school en de leerkracht een centrale rol spelen. Leerkracht wil daarbij aan jonge, innovatieve bedrijven de kans bieden om op de onderwijsmarkt actief te worden. Leesplank is een initiatief van Bernadette de Munk en Ronald te Loo, die hun sporen hebben verdiend als ondernemers in het onderwijs. Hun belangrijkste lessen uit het verleden zijn vertaald naar de volgende uitgangspunten voor Leesplank:

  • Echte innovatie ontstaat alleen als er ruimte wordt gecreëerd,  anders komt er steeds iets bij. Wij beginnen steeds met de vraag waarmee we stoppen.
  • Echte innovatie ontstaat alleen als we het businessmodel van scholen en bedrijven aanpassen. Daarom nemen we steeds het businessmodel mee bij veranderingen.
  • Echte innovatie ontstaat alleen als leerkrachten en docenten een serieuze rol krijgen in het nieuwe businessmodel. Daarom stellen we deze groep centraal in de aanpak.
  • Echte innovatie ontstaat alleen als scholen en bedrijven samen werken. Leesplank biedt de omgeving om dat te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *